Opremljenost servisa

Ski servis Vujičić opremljen je kompletnom linijom strojeva za vrhunsku pripremu skija/bordova.

RAVNANJE KLIZNE PLOHE I IZRADA STRUKTURE

Montana CSS 2000

montana20

– sa ovom kompjuteriziranom mašinom u mogućnosti smo napraviti preko 200 različitih struktura na kliznoj podlozi(LINEARNA, CROSSS, DIAGONALNA..). Od onih za takmičare do onih koje će zadovoljiti većinu rekreativnih skijaša.  Vrsta strukture odabire se prema vrsti i temperaturi snijega, načina skijanja, brzini skijanja….. Klizna ploha je nakon prolaska kroz ovu mašinu, potpuno ravna, bez valovitosti i neravnina što skijama omogućava bolje prijanjanje a samim time i veće brzine i lakšu vodljivost skija.

 

 

 BRUŠENJE RUBNIKA NA SKIJAMA I SNOWBOARDIMA

Winterstaiger TRIM 71 CERAMIC DISC

 – mašina za keramičko brušenje rubnika pod kutem (base 0.5-2 i side 85-90).

Zašto smo se odlučili baš za ovu mašinu?  Razloga je više ali najvažniji su ti što nam ova mašina omogućava da Vaše rubnike izbrusimo pod željenim kutom te da dobijemo izuzetnu preciznost, oštrinu i savršenu završnu obradu rubnika po čitavoj njihovoj dužini, što ju koriste i takmičari u Svjetskom kupu kao osnovno brušenje. Nakon brušenja na ovoj mašini skije i bordovi puno brže odgovaraju na promjenu smjera te su puno brže sa boljom kliznošću na svimterenima i vrstama snijega.

 

 MAŠINA ZA BRUŠENJE SNOWBOARDA 

Winterstaiger OMEGA B belt grinding machine

omega-b  – danas se niti jedan servis ne može zamisliti bez jedne ovakve mašine koja borderima pruža potpuni užitak bordanja na svim vrstama snijega i terena. Bordovi nakon obrade na njoj su brži i lakše upravljivi te izvlačenje zavoja pruža još više zadovoljstva.

 

 

 

MAZANJE TOPLIM VOSKOM I POLIRANJE

Winterstaiger WAX JET

wex jet– stroj za nanošenje vrućeg voska te završno poliranje klizne podloge. Vosak će biti ravnomjerno nanešen po cijeloj kliznoj podlozi i ispoliran tako da će skije biti i bordovi odlično kliziti po svim snježnim uvjetima.

 

 

 

 

 REPARCIJA KLIZNE PODLOGE

SKID LASER 40

laser-40-skid– mašina za potpunu obnovu klizne plohe. Kompjuterski kontroliran proces nanošenja novog sloja reparaturne plastike na kliznu plohu skija i snowboarda. Potpuno popunjavanje svih ogrebotina i oštećenja kako na crnim tako i na transparentnim kliznim podlogama.

 

 

 

Winterstaiger POLI JET

 

pistolj

– elektronski kontroliran pištolj za nanošenje/topljenje reparaturnog materijala na kliznu podlogu te zapunjavanje i najsitnijih oštećenja.

 

 

 

 

ELEKTRONSKA KONTROLA I PODEŠAVANJE VEZOVA

MAHLER binding machine

images (4)– kompjuterizirana mašina za podešavanje vezova na skijama. Danas kada su brzine na skijalištima velike a skijaši na skijanje često odlaze nedovoljno fizički pripremljeni, ispravno podešeni vezovi od iznimnog su značaja u sprečavanju ozljeda. Osim pravilne montaže velika pozornost treba se obratiti i na njihovo podešavanje tj. kako i kada će otkopčati te tako spriječiti moguće ozljede. Za ispravno podešavanje vezova koristimo kompjuteriziranu mašinu koja će nakon unosa potrebnih parametara (znanje skijanja, težina skijaša, godište, spol, način skijanja, fizička sprema….) odabrati točnu napetost vezova za svakog pojedinog skijaša.

Thule Swix Toko

Kontakt

VERUM d.o.o.
SKI SERVIS VUJIČIĆ
TIBLJAŠKA CESTA 3
51000 RIJEKA
MB 1463438
TEL/FAX +385 51 266 009
MOB +385 91 58 53 666
e-mail: verum@inet.hr
servis: 051 266 009 / 091 58 53 666
najam opreme: 091 18 53 666

Radno vrijeme:

Listopad - Ožujak
Ponedjeljek - Petak: 10:00 - 17:00
Subota: 09:00 - 15:00
Nedjeljom ne radimo

  • Mogućnosti plaćanja: gotovina i kartice:

  • American Express
  • MasterCard
  • Diners Club
  • Visa